Danskerne får mindre i løn efter dagpengeperiode

Penge

I Danmark er vi utroligt velsignede med det vældfærdssamfund vi lever i. Det betyder, at hvis man en dag står uden job, så er der stadig økonomi at hente. Det kan enten være via kontanthjælp eller via dagpenge, hvis man er meldt ind i en a-kasse.

Rigtig mange danskere har været på dagpenge i løbet af deres levetid, og det er et fantastisk sikkerhedsnet, mens man er mellem jobs. Der er dog også ulemper ved at være på dagpenge, og det er, at det kommer til at koste lønkroner i dit kommende job.

Ifølge Finans.dk viser tal for Økonomi- og Indenrigsministeriet, at lønnen i det næste job man sikrer sig, er lavere, hvis man har været på dagpenge i mellemtiden. Tallene viser blandt andet, at der både er forskel hvis vi går tilbage til 2008, hvor det var muligt at være fire år på dagpenge, men at der også er en pæn forskel, hvis man går tilbage til 2014, hvor dagpengeperioden blev halveret til to år.

Føler du ikke, at din løn er høj nok og mangler der lidt økonomi i hverdagen, så kan du tage et kig på Moneybanker, hvor du kan tage et hurtigt lån.

Gennemsnittet viser, at hvis man i 2008 tjente 36.000 kroner på sit job, så ville man efter et år på dagpenge få 34.000 kroner i sit nye job i stedet. Forskellen er mindre i 2014, men der er trods alt stadig en forskel. Her viser det sig, at hvis man tjente 35.000 kr. så ville man efter et år på dagpenge tjene 34.000 kr. i sit kommende job.

Sammenlagt ville det på et år koste 12.500 kr. i løn i 2008, hvis man havde været ledig, mens det i 2014 ville koste 3.100 kr. i årsløn.

Overstående er gennemsnittet, og det er dermed ikke sikkert, at du vil gå ud og få mindre i løn, når du kommer tilbage på arbejdsmarkedet efter en periode på dagpenge.

Gode råd til at få mere i løn

For de fleste gør det ikke det helt store, hvis man må skrue et par tusinde ned i løn, når man tager mod et nyt job efter en ledighedsperiode. Lønnen vil nemlig typisk være højere end det beløb, som man fik mens man gik ledig, og der er gode muligheder for, at man kan få mere i løn allerede efter det første år.

Det kræver naturligvis, at man ved hvad man er værd, og hvordan man skal forhandle sig til en lønforhøjelse.

En lønekspert hos HK er kommet med flere gode råd, og her nævner han blandt andet, at man er nødt til at gøre sin chef opmærksom på de ting man laver i løbet af hele året, så det ikke kommer som en overraskelse, at du beder om en lønforhøjelse.

Samtidig er du også nødt til at gøre op med dig selv, hvad der realistisk og hvad du ønsker at få i løn. Selv hvis du skulle få et nej til din ønskede løn, så har du plantet en spire til den næste lønforhandling, og din chef vil helt sikkert være mere opmærksom på de ting, du laver i fremtiden.

Send også gerne din chef en mail på forhånd, så han ved hvad der skal diskuteres. Ingen chefer kan lide følelsen af et bagholdsangreb, så du kan ligeså godt forberede ham på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *