Hvilken hund skal I vælge?

Sundhed

I har besluttet jer for at gøre plads i familien til et firbenet medlem. Men hvilken hund skal I vælge? Det er en stor beslutning I står overfor, så læs med her og få nogle gode tips.

Bulldog eller terrier?

Der er mange elementer at overveje, når I har besluttet jer for at anskaffe en hund. I har sikkert allerede en idé om, hvilken type hund I foretrækker. Uanset om det er Dogue De Bordeuxs eller en Jack Russel Terrier, I stræber efter, så er der lidt I bør tænke over. Er I for eksempel nok hjemme til, at I kan lufte hunden ordentligt? Nogle hunde har brug for mange, lange gåture dagligt, mens andre bedre kan nøjes med en mindre tur eller en løbetur i haven. Det er heller ikke alle hunde der kan være alene hele dagen, mens I er på arbejde eller i skole. Hvor meget plads I har at gøre med, har også betydning. En stor hund fylder en del mere end en lille skødehund og kræver derfor også mere plads. Alle hunde skal desuden have et sted at sove og et sted, hvor de kan spise. Så tænk jer godt om, inden I smutter ned i den lokale hundekennel.

 

Vagthund og familiehund i ét

Det kan være svært at stå for hvalpene, når I står i hundekennelen og skal vælge. Men alle hvalpe bliver store, og derfor er det ikke lige meget, om I vælger en vagthund eller en familiehund. En Dogue De Bordeaux er lidt af det hele. Den franske hunderace kendes under flere navne. Blandt andet Bordeauxdoggen, Bordeaux Bulldog eller Fransk Mastiff. Den er traditionelt blevet brugt som både vagthund og til at drive kvæg omkring vingårdene. Men faktisk er den også en meget børnevenlig og aktiv familiehund. Hvis du nogensinde har set filmen ”Turner og hund” fra 1986 med Tom Hanks i hovedrollen, så ved du, at der er noget om snakken. Filmen gjorde hunderacen yderst populær. En Dogue De Bordeaux er god til at tilpasse sig og anses for at være en tolerant hund. Den er en livlig hund, men er god sammen med andre dyr og børn. Det er vigtigt, at en Dogue De Bordeaux bliver rørt godt og har plads at boltre sig på. Med en skulderhøjde på op til 68 cm og en vægt på mellem 54 og 65 kg er det nemlig en forholdsvis stor hund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *